Lokeren-Nokere-Lokeren

Af en toe proberen we een nieuwe rit in de kalender te smokkelen. Zaterdag was zo’n dag. Ondanks de wind, de kou en de dreigende regenwolken zakten 31 Bosparkspurters af naar de Nachtegaallaan voor de eerste editie van Lokeren-Nokere-Lokeren. Zij kregen 120 kilometer waar voor hun geld.

rit (Mobile)

Door de strakke noorderwind ging het in gestrekte draf richting keerpunt in Nokere. Via kleine, smalle weggetjes baanden we ons in duizend bochten doorheen het mooie Vlaamse Ardennenland. Af en toe opgeschrikt door een kuitenbijter of een eenzame kasseistrook (Wannegem-Lede).
Door de omvang van de groep was het bij iedere wegversmalling of scherpe bocht achteraan alle hens aan dek. Het blijft opletten voor de ‘kop’mannen om niet te snel op te trekken. Geen simpele opdracht (en dat weet ik uit ervaring).

hoogteprofiel (Mobile)

Door al dat draaien en keren was zelfs de wind een beetje van slag. Ze had in elk geval een kleine slag gekregen. Zo konden we waaiergewijs naar huis peddelen. Gelukkig maar want het waaide echt heel hard.

In Nokere palmden we het dorp even volledig in door op te meet van Nokere Koerse te poseren voor de obligate ploegfoto. Waarom die wegenwerker plots op de foto opduikt is ook voor mij een volkomen raadsel.

IMG_4444 (Mobile)